Ambulante hulp

Ambulante hulp wil zeggen, dat je bij ons binnen kunt lopen als je een probleem hebt.

Wanneer kan je binnen lopen bij het Leefkringhuis?

  • Elke dinsdag, donderdag en vrijdag is er spreekuur!
  • Op dinsdag en donderdag is dat van 08:30 tot 11:00 uur.
  • Op vrijdag van 09:00 tot 10:00 uur, maar alleen voor vrouwen.

Is er plotseling een heel dringend probleem, dan hoef je niet te wachten tot het volgende spreekuur, maar kan je direct komen. Nogmaals: dat moet dan wel een heel dringend probleem zijn! Is het buiten kantoortijd, dan draai je ons nummer: 020-6362539.

Er wordt eerst globaal gekeken wat er aan de hand is en vervolgens word je geholpen. Dat kan ook met een eenvoudige dingen zijn, zoals het invullen van een papier. Verder met vragen over je school of studiefinanciering, je uitkering, geldproblemen, schulden, als je uit je huis wordt gezet, als het gas en licht wordt afgesloten, als er wordt geslagen, kortom met alles. Let op! Wacht niet tot het te laat is!

foto-4_v2Binnen het Leefkringhuis worden verschillende talen gesproken. Ook als je geen Nederlands spreekt, kan je binnen lopen. Voel je je alleen in deze Nederlandse wereld staan? Heb je het gevoel er helemaal alleen voor te staan? Ben je bang? Schaam je je? De medewerksters zullen je liefdevol ontvangen.

Je kunt er op rekenen, dat alles wat je binnen het Leefkringhuis vertelt, niet buiten de deur komt. Iedereen heeft een beroepsgeheim, dat strikt wordt nageleefd. Omdat we alles aanpakken, weet niemand waarom jij in de wachtkamer zit. Dat kan voor een ernstig probleem zijn, maar ook voor een eenvoudig formuliertje. Dat is wel zo prettig, niet waar?

Het Leefkringhuis heeft zich in 30 jaar niet alleen een vertrouwenspositie verworden onder de duizenden cliƫnten. Er zijn ook goede en intensieve relaties met ongeveer alle instanties die je kunt bedenken: woningbouwcorporaties, politie, DWI, huisartsen, gemeente, GGD, scholen, enz. Men weet dat wij te vertrouwen zijn en doen aan een no nonsens aanpak. Onder alle omstandigheden blijven wij eerlijk en integer.

Duurt het wat lang in de wachtkamer? Neem gerust een kopje koffie, thee of chocolade.