Nieuws

Bijdrage Kinderhulp

Deze maand zijn wij wederom verheugd een bijdrage te ontvangen van Kinderhulp opdat de zoon van een van onze cliënten weer naar school kan fietsen. Zonder dit fonds zou de aanschaf van een fiets voor het gezin niet mogelijk zijn. Met dank!

Bijdrage Kinderfonds

Door een toekenning vanuit het fonds Kinderhulp kunnen twee meisjes weer naar school fietsen en mag een kind zijn geboorteland bezoeken: voor de één vanzelfsprekend; voor de ander niet mogelijk zonder een bijdrage van dit prachtige fonds. Namens onze cliënten dan ook veel dank voor deze steun! kinderhulp_logo

Omarm Oeuvreprijs

Omarmprijs

Omarmprijs Oeuvreprijs voor Paul Scheerder
In plaats van een derde prijs voor een van de genomineerde initiatieven besloot de jury dit jaar een oeuvreprijs te geven aan iemand voor zijn jarenlange inzet. Met trots overhandigde jurylid Annemarie van Gaal, ondernemer en financieel deskundige, deze Omarm Oeuvreprijs 2016 aan Paul Scheerder. Al ruim 30 jaar zet hij zich samen met medewerkers en vrijwilligers van het Leefkringhuis in Amsterdam Noord 24/7 in voor minima in vanuit dit stadsdeel.

Leefkringhuis 30 jaar!

Unknown-1

Woensdag 27 mei a.s. viert het Leefkringhuis aan de Koekoeksstraat 16 in Amsterdam-Noord het 30 jarig bestaan. Bovendien is directeur Paul Scheerder dan 50 jaar werkzaam in Noord. Momenten om bij stil te staan.

“Het Leefkringhuis” is een uniek concept, waarbij hulp wordt verleend in geval van problemen via één loket. Het maakt niet uit wat er aan de hand is: huisuitzettingen, afsluiting energie, financiële problemen, problemen met de kinderen, relatieproblemen, huiselijk geweld, enz.. Het huis heeft spreekuren, 32 bedden voor moeders en/of kinderen en twee voedselbanken, waar ondersteunend eten wordt verstrekt. Dag en nacht, zeven dagen in de week, zijn hulpverleners aanwezig. Het is ooit opgericht door betrokken buurtbewoners, die zagen dat kinderen op straat sliepen.

In de afgelopen 30 jaar zijn duizenden mensen van jong tot oud geholpen. “Een prachtig voorbeeld van laagdrempeligheid,” schrijft minister Lodewijk Asscher in zijn voorwoord in het boek dat op de feestdag wordt gepresenteerd. Het feest wordt gevierd met een Open Huis (10.30 tot 12.00 uur), een Symposium over Social Impact Bonds met internationale sprekers en een straatfeest voor de kinderen uit de buurt.

Voor nadere informatie: Leefkringhuis, Koekoeksstraat 16, telefoon 020-6362539.