Voedselbank

NH Amsterdam Noord sponsort de Voedselbank Amsterdam Noord

foto-1_v2In deze tijd moeten helaas mensen gebruik maken van voedselbanken. Dat is niet alleen zo in Nederland, maar er zijn voedselbanken in talloze landen in Europa en ook elders in de wereld, zoals in Amerika, Marokko, enz. Het Leefkringhuis geeft al vele jaren eten aan mensen, die daar behoefte aan hebben. Sinds een aantal jaren wordt daarvoor samengewerkt met de Stichting Voedselbank Amsterdam. Als je in financiële problemen verkeert, waardoor je niet meer in je dagelijkse levensbehoeften kunt voorzien, dan maak je een afspraak met de voedselbank. Je belt ons centrale nummer (020-6362539) en kunt dan terecht op ons inloopspreekuur op maandagavond van 18:30-19:30 uur.

Wat moet je dan meenemen?
– Alle bewijzen van je inkomen (uitkering, toeslagen);
– Drie maanden bankafschriften;
– Een geldig legitimatiebewijs;
– Bewijs van bewindvoering indien van toepassing;
– Bewijzen van je uitgaven (bijv. huur, energie, ziektekostenverzekering).

De computer rekent meteen uit, of je voldoet aan de voorwaarden van de voedselbank. Is dat het geval, dan kan je wekelijks een pakket met ondersteunende spullen ophalen. Het is niet de bedoeling, dat je de rest van je leven afhankelijk blijft van de voedselbank. We hebben daarom mogelijkheden om je extra hulp te geven. Bijvoorbeeld van een van de maatschappelijk werksters, cursussen, een “Maatje”, enz.

Let op! De intakegesprekken vinden plaats op het adres Koekoeksstraat 16; we kijken dan ook meteen of je misschien nog meer hulp nodig hebt (als je dat tenminste wilt.) Het voedsel dat wij uitdelen, krijgen wij van bedrijven. Ook krijgen we soms financiële ondersteuning voor wat extra’s. Wij zijn volledig afhankelijk van die gulle gevers. Daarom is het pakket niet altijd even royaal. We doen ons best! De vrijwilligers die u helpen, hebben daar geen invloed op. Zij kunnen u alleen geven, wat wij zelf hebben gekregen.

website-037_v2De uitdeelpunten: Aakstraat 60 (uitdeel donderdag 11:30 tot 13:30 uur) Adelaarsweg 61 (uitdeel woensdag 14:00 tot 15:00 0f 15:00 tot 16.00 uur) Voor ernstige noodgevallen: bel ons nummer 020-6362539.

Wilt u iets doneren? Het brengen van spullen kan alleen op vrijdag van 12:00 tot 15:00 uur op ons adres Akkerwindeweg 2.